jueves, 12 de junio de 2008

Trilogía actua (II): Esto no es lo que parece, la moto sí funciona

Seguimos con esta trilogía sobre Actua. Aquí vemos y como ya vimos de forma detallada en la entrada anterior a esta, que desspués de una inversión en la zona de un total de: 13.383.331,0 de Euros, en la propia Web de Actua, incluso en su página principal, se muestra una foto de la plaza, como "reclamo".


Y esta plaza, se inauguró, el 24/07/03, "L'alcalde inaugura la nova plaça de Can Xammar i la reurbanització dels carrers de l'entorn....más de dieciseis Millones de Euros, hasta la fecha de inversión en la zona. Y nada, que no están contentos y no pagan el lloguer como sí lo hacen, el resto de locales de la zona y propiedad, de pumsa. Eso sí, se inagura la plaza y el entorno, el 24/07/03 y la Botiga Actua el, divendres, desembre del 2005. Y ojo, que se inaugura cuando se indica antes, y estaba ya abierta y vendiendo, seis meses antes. En próxima entrada, lo veremos. En la Web de Actua se dice lo siguiente sobre su ubicación:



Como se ve, todo indica que la zona, está acabada, más que acabada. Eso sí, recordemos que falta una rampa definitiva, pero existe una provisional que yo he utilizado en varias ocasiones. En fin, más de dieciseis millones de Euros invertidos en la zona y que aquello, no está al gusto de Actua y que ya te pagaré el lloguer. Yo con todo esto y con lo que veremos en esta entrada y en la proxima, entiendo que ha existido un claro trato de favor, hacia esta empresa.

Aquí lo que manifestaron los grupos de la Oposición, al saltar esta noticia:

"L'oposició acusa el govern de fer un 'tracte de favor' a la botiga Actua: El regidor d'Urbanisme Ramon Bassas assegura en el ple que el govern té 'totes les garanties' per poder cobrar el lloguer pendent. per J. Vives - Capgros.com

Un escàndol. Així van qualificar els grups de l’oposició la situació de la botiga Actua, que no paga el lloguer pel local propietat de Pumsa a la plaça de la Muralla. Aquesta qüestió va ser un dels punts calents del ple municipal del passat dijous, dia 8. CIU, PP i la CUP van carregar durant contra el regidor d’Urbanisme, Ramon Bassas, pel que consideren un "tracte de favor" cap a la cooperativa Cultura i Comerç, integrada per Abacus i Robafaves, que explota la botiga Actua.

La regidora de CiU, Isabel Martínez, va assenyalar la que considera una "manca de transparència" pel fet que des de Pumsa s’hagi canviat el model de cessió del local passant d’un contracte de compravenda a un d’arrendament "sense que s’hagi donat cap explicació al Consell d’Administració" de l’empresa municipal d’Urbanisme. Els populars, que van presentar una proposta de resolució perquè es rescindeixi el concurs i es convoqui de nou, van demanar tambe la dimissió del regidor d'Urbanisme. El portaveu del grup, Pau Mojedano, va assegurar que "alguns sectors de la ciutat tenen butlla" i va advertir del risc que torni a passar amb el lloguer de l'Actua el mateix que amb Can Gassol, que tot i haver-se compromès a mantenir l'activitat, va incomplir per la "manca de seguretat jurídica" del conveni signat amb el consistori. Per la seva banda, el regidor de la CUP, Xavier Safont-Tria, també va advertir dels "buits legals" i la manca de transparència del tot el procés.

El regidor d'Urbanisme va insistir en que no s'ha deixat de cobrar el lloguer sinó que només s'ha ajornat i va assegurar que el govern té totes les garanties per poder cobrar el lloguer pendent. Segons Bassas, durant un temps Actua va pagar el lloguer mensual de 6000 euros. El deute pendent supera els 140.000 euros. El cap del grup de CiU, Joan Mora, que també li va demanar responsabilitats a Bassas, li va retreure que recorrés a "excuses de mal cobrador".

... ... ...

Aquí, lo que se dijo, desde pumsa y en boca del Regidor Ramón Bassas, cuando este tema saltó desde cabezones, a la luz:

"Actua no paga el lloguer del local de Pumsa que ocupa a Can Xammar: El regidor d’Urbansime explica que es tracta d’un ajornament i que el pagament es farà efectiu quan la zona estigui completament desenvolupada. per J. Vives - Capgros.com

La botiga de llibres Actua no paga els 6.000 euros mensuals de lloguer del local que ocupa a la plaça de la Muralla. L’establiment, impulsat per la cooperativa de segon grau constituïda per Abacus i Robafaves, ocupa un local de mil metres quadrats propietat de Pumsa. Segons ha reconegut el regidor d’Urbanisme, Ramon Bassas, l’empresa no ha pagat cap mensualitat des de que s’hi va instal·lar, al juliol del 2005. “Quan es van instal·lar la plaça no estava completament configurada i per això van demanar a Pumsa un ajornament del pagament”, explica Bassas. Aquest ajornament se’ls va concedir, explica el regidor, després de valorar el fet que havia estat l’únic projecte presentat al concurs convocat per l’Ajuntament per adjudicar la gestió d’aquest local. “El govern volia desenvolupar el sector de Can Xammar, i com que no es va presentar ningú més al concurs hi havia un risc que l'activitat en aquesta zona quedés mermada", justifica Bassas. El president de Pumsa nega categòricament que s’hagi donat un cas de tracte preferencial vers una empresa. "Hauria estat un tracte de favor si s’haguessin presentat altres empreses al concurs, però no va ser el cas, i la zona s’hauria quedat sense una activitat econòmica important”, recalca, insistint en el paper de locomotora comercial que juga aquest establiment en la zona de Can Xammar.

El regidor assegura que els diners del lloguer no es perdran: "Només és un ajornament, quan la plaça estigui desenvolupada, ens hauran de pagar el lloguer amb els interessos que toqui", diu Bassas, qui recorda també que el contracte signat amb actua és de lloguer amb opció a compra. "Si decideixen comprar, s’afegiria la quantitat al preu final". Segons Bassas, les dues empreses que formen part de la cooperativa que gestiona l’Actua són prou solvents com fer front al pagament d’aquest lloguer. Tanmateix, que en cas contrari, Bassas recorda que la cooperativa va fer una inversió en el local de 600.000 euros que no ha estat amortitzada "i que cobriria de sobres el lloguer que ens deuen”.

Bassas explica que aquest acord entre Pumsa i els responsables d’Actua consta a les diferents auditories de comptes de l’empresa municipal d’Urbanisme. A més, també es va parlar d’aquest fet en la darrera reunió del Consell d'Administració de Pumsa. El regidor d’Urbanisme respon d’aquesta manera al grup municipal de CiU, que aquest mateix dimecres, dia 16, ha presentat una pregunta interessant-se per la qüestió."
... ... ...

Bien, hasta aquí esta segunda parte. La siguiente comprobaremos si el Ajuntament ha realizado un trato de favor o no, a la Empresa Actua, las "metiras" que se han dicho y quienes, las han dicho. Además, veremos unos curiosos documentos, que explican muchas cosas. Hasta la próxima que igual nos reímos,un rato largo, que será:

- Aquí mi primo y aquí, los papeles de lo que vale la moto

Napoleón Bonaparte (apodado en su tiempo por: “El petit Cabró”).


0 comentarios: