viernes, 8 de febrero de 2008

Cas Bassas, solo hay un camino: La dimisión

Ayer día 7, hubo Pleno Municipal. Sin duda, el tema "estrella" fue: el "Cas Basas & familiy".



Sobre todo este asunto y el Urbanismo en general, en este Blog hemos manifestado diversas opiniones incluso hemos profundizado sobre: Ética Política y, las distintas diferencias entre responsabilidades políticas, penales, administrativas, civiles, etc.:

La nube que todo Político tiene asignada


Los Inspectores de Hacienda, pretenden Fiscalizar a Alcaldes y Regidores de Urbanismo


El periodismo Local


Urbanismo y Corrupción


Un nyap, arreglat amb un altre, nyap

Capítulo II: El próximo a punto de salir

Yo como Alcalde vuestro que soy, os debo una explicación

La próxima cual será


Aquí, huele a muerto

Alea, jacta est


O, todo lo que conllevó, el Manifiesto de los 6 Presidentes de AA.VV.


Como "nadie", se da por aludido, solo nos quedó ayer en este Blog, de forma virtual que: Ir de Manifestación al Pleno y pedir la Dimisión del Sr. Ramón Bassas y explicaciones al Sr. D. Juan Antonio Barón i Espinar, Alcalde de todos, ¿por qué siendo conocedor de la vinculación desde hace un año, se ocultó a todas las fuerzas políticas, a los Ciudadanos y sobre todo, nombrar después de las elecciones al Sr. Bassas, como máximo dirigente del Urbanismo en la Ciudad, siendo conocedor, de su implicación familiar?

Además, ¿como es posible que no se haya sabido (cuando él era conocedor), antes de las pasadas elecciones Municipales? Del todo inadmisible y su posterior silencio. Aunque nos queda ver, como contestan desde y con la vehemencia esperada a por ejemplo, las preguntas de la oposición (en este caso CIU. Del PP y CUP, no las he localizado). Muchas, nos las hemos planteado en este Blog, también. Ah!, es verdad, que ICV y ERC, no tienen nada que preguntar.

"El passat dia 17 de gener, la “Plataforma Salvem Can Fàbregas” va entrar al registre d’aquestl’Ajuntament un document, dirigit a tots els grups municipals i al Sr. Alcalde, amb informació sobre la relació de parentiu entre el regidor d’Urbanisme, Sr. Ramon Bassas, i alguns dels accionistes de la societat Naves Biada SA, que va ser propietària de la finca del carrer Biada on encara hi ha la nau catalogada de Can Fàbregas i de Caralt. Segons el document de la plataforma, aquesta societat va ser propietària de la finca fins el dia 30 de maig del 2007, després que aquesta s’adjudiqués al Corte Inglés.

Després d’assegurar que dos dels accionistes de la societat Naves Biada SA són oncles del Sr. Bassas, en el document entrat per registre, la plataforma demana a l’Ajuntament que "es doni per assabentat dels fets exposats i actuï en conseqüència".

El Grup Municipal de Convergència i Unió, entenent que s’han incomplert la normativa vigent en matèria de incompatibilitat i de supòsits d’abstenció i recusació va sol·licitar per escrit la revisió d’ofici dels acords del Ple i de la Junta de Govern en els quals el Sr. Bassas havia participat amb el seu vot.

Més enllà de les responsabilitats administratives o d’altres tipus que es puguin derivar dels fets denunciats per la Plataforma Ciutadana Salvem Can Fàbregas, creiem que existeix una responsabilitat política que no es pot defugir i és per això que aquest Grup Municipal presenta
les següents,

PREGUNTES:

1. El Sr. Bassas ha manifestat que va tenir “coneixement casual”, en quin moment i de quinamanera va descobrir la relació dels seus familiars amb la propietat dels terrenys afectatsper la modificació del Pla General per tal que s’hi instal·les un operador comercial?

2. En quin moment van conèixer cadascuna de les forces polítiques que formen el govern municipal la incompatibilitat del Sr. Bassas?

3. Quina va ser la reacció, opinió i actuació de cadascuna de les forces polítiques que formen el govern municipal en el moment de conèixer les causes d’incompatibilitat del Regidor Sr. Bassas?

4. En quina data va conèixer el Sr. Alcalde la incompatibilitat del Regidor Sr. Bassas? Com és que l´Alcalde li va cedir les competències d' Urbanisme, coneixent aquest conflicte d´interessos?5. Quina va ser la reacció, opinió i actuació del Sr. Alcalde en el moment de conèixer les causes d’incompatibilitat del Regidor Sr. Bassas?

6. En el moment que el Sr. Alcalde va proposar la Regidoria d’Urbanisme al Sr. Bassas, com va valorar la seva implicació familiar en els terrenys del carrer Biada? En aquell moment, es va fer alguna nova consulta al Secretari? Es va informar als membres del Govern Municipal de la situació?

7. Per què no es van posar les causes d’incompatibilitat del Sr. Bassas en coneixement de la resta de grups municipals?

8. Ho coneixia l’anterior president de l’Àrea de Serveis Territorials, Regidor d’Urbanisme, president de l’empresa municipal PUMSA i president del Consell Municipal del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental?

9. Per què l’acció de posar-ho en coneixement del Sr. Secretari i consultar-li sobre els efectes de la incompatibilitat realitzada pel Sr. Bassas fa un any, no es realitzà per escrit, deixant-ne constància a tots els efectes?

10. El Sr. Secretari ha confirmat que el Sr. Bassas el va posar en coneixement de la seva relació amb alguns del propietaris fa aproximadament un any. Va informar, en aquell moment, el Sr. Secretari a l’Alcalde d’aquesta situació? Existeix algun document que deixés constància de la consulta al Sr. Secretari i de la resposta que aquest va donar al Sr. Bassas?

11. Com és que el Sr Bassas, va acceptar dirigir el Departament d’Urbanisme, la presidència de PUMSA i la del Consell del Patrimoni, essent, com era, coneixedor d’aquesta situació i que, com ha estat, de sortir a la llum pública faria un mal favor a la transparència democràtica i a la credibilitat de les pròpies institucions, cosa que encara és més greu?

12. Com és que, a dia d’avui, es continua permeten que el Sr. Bassas prengui decisions en aquestes àrees, continuï presidint PUMSA i el Consell del Patrimoni i continuï al capdavant de tota la operació que ha d’acabar amb la instal·lació del Corté Inglés a Mataró?"

En fin, seguramente para nuestro Alcalde y el Sr. Bassas, etc., una chorrada sin importancia eso sí, confundiendo responsabilidad política, con otras. De hecho, algún periodista antes del Pleno, ya nos informa, que "lo más caliente", está en Cultura con el Regidor Sergi Penedès y, sus "cosas" de Cultura.

No se ya que debe pasar en esta Ciudad, para que alguien reconozca que todo este tema, es muy grave y, deben depurarse responsabilidades políticas. Aaunque nos hartaremos seguramente, de una defensa contra incluso la razón, por parte del Regidor y el Alcalde. Al menos, siempre nos queda el argumento en este sentido,
que los políticos, se creen sus propias "mentiras" y argumentos sin poderlo evitar, como afirma, el padre de la Sociología moderna.

Napoleón Bonaparte (apodado en su tiempo por: “El petit Cabró”)

0 comentarios: