jueves, 22 de mayo de 2008

Cada vez me sorprendo menos.

Sorprendido, pues va a ser que no.

El gobierno dice que este verano arreglará el colegio L'Anxaneta, hasta aquí bien, los colegios en los que tienen que realizarse tareas de mantenimiento la época vacacional es una buena estación para que sean subsanadas las cuestiones, que por diferentes motivos no pueden hacerse cuando el equipamiento esta en pleno funcionamiento. Las cuestiones a las que se les meterá mano según la Web municipal, son:

“La majoria de les millores consisteixen en l'adaptació d'alguns elements de les aules a les necessitats que s'han detectat per part d'alumnes i professorat, així com en el manteniment anual de les instal·lacions.”

Vale, aceptamos pulpo, como decía en la introducción el “mantenimiento” debe hacerse y la época vacacional es perfecta para este tipo de menesteres ya que no hay chavales en los colegios, pero la cosa no creo vaya por ahí, parece ser que este equipamiento se puso en funcionamiento con carencias importantes que según cuentan la propia AMPA, incumplen incluso alguna normativa. El Gobierno dice que no, pero sabiendo como tiran balones fuera, por no llamarlo manipulación que lo es y mucho, no me extrañaría. El AMPA dice algunas cositas que desmienten lo del “mantenimiento anual de las instalaciones”.

“Respecte als incompliments de la normativa que presenta l'escola, volem mostrar la nostra sorpresa davant la postura de l'Ajuntament segons la qual aquesta normativa, en part, és tan sols una recomanació.

Desmentim el que diu l'ajuntament i continuem denunciant que l'escola incompleix la llei vigent en molts punts com ara la falta de metres de pati; les portes de separació entre aules d'infantil i els lavabos comporten problemes de seguretat pels infants; la distància entre les tanques i els límits de la pista de bàsquet suposen un perill pels nens... En altres casos com ara la superfície de les aules, ens ajustem a la normativa pel mínim. Tant és així que els nens d'infantil han de deixar abrics i bosses al passadís per poder-hi caber amb una mica de "comoditat".

També es vol sol·licitar al Departament de Treball de la Generalitat que es facin mesures de temperatura al menjador i de qualitat de l'aire a les aules perquè sospitem que s'incompleixen els mínims que marca la normativa de Seguretat i Salut al Treball de la Generalitat. Curiosament, no hi ha cap normativa en aquesta temàtica per garantir les condicions de salubritat dels nens. Però sí la dels mestres."

Según lo que dice el AMPA claramente la cuestiones que reflejan no son de mantenimiento, son cosas que no se han hecho antes, porque no se han tenido en cuenta, porque se han obviado o vete a saber porqué, la cuestión es que quieren camuflar de cara a la opinión publica mantenimiento, con carencias muy importantes.

Hay varias cuestiones que son un gran escándalo, es un gran escándalo que le echen la culpa de muchas de las deficiencias a que el pasado año una tormenta inundó el colegio, haciendo un poco de broma, podríamos decir que según esa regla de tres las casas de los alrededores deberían estar todas en lista de espera para recibir las ayudas de zona catastrófica. ¿No será que el arquitecto no hizo bien su trabajo?.

A mi me da la sensación de que sí, de que efectivamente algo no se hizo bien. Entre las deficiencias que se escuchan por ahí están:

Las pequeñas dimensiones del patio y de las aulas de primaria, aulas sin ventanas, lavabos muy lejos de las aulas, ventilación pésima, por decirlo de forma amable, patio con un desnivel que produce que cualquier tormentilla concentre una gran cantidad de agua hacia dentro del colegio, una aula multimedia sin insonorizar, etc,etc hasta llegar a más de 50.

Y quien es el culpable de todo este desaguisado que nos costará a todos los ciudadanos 170.000 euritos del ala, pues el desastre de tener un edificio mal diseñado y mal ejecutado en primera instancia es del Arquitecto R.M. ya conocido por otras "perlas" cómo el primer Pabellón de Cirera, al que por cierto también le entraba la lluvia cuando caía, pero también toda la cadena jerárquica que, por sus sueldos, deberían saber más que él, LL.G. Jefe de Obras, y A.C. , coordinadora de área y en ultimo lugar, en primero según se mire, el político que hace encaje de bolillos para enmascarar deficiencias, como arreglillos de mantenimiento.

Que alguien me explique si esto son tareas de mantenimiento o necesidades, que bonita palabra, necesidades. no carencias, que cada uno adjetiva como quiere.

Treballs de fusteria i ferreria

Les aigüeres de les aules infantils de 1r, 2n i 3r i les de l'aula de plàstica, situades a la planta baixa, es baixaran de nivell. També es col·locaran nous protectors de dits en diferents portes i s'adaptaran les portes d'entrada als lavabos de les aules d'infantil. Aquesta adaptació consisteix en generar un element transparent per tenir visió des de l'aula. També es repararan els arrambadors del passadís d'entrada i es faran diverses actuacions per aconseguir una ventilació creuada. Dues zones del paviment del gimnàs, les que queden davant l'escenari, es repararan. Està previst instal·lar reixes de ventilació a les portes del magatzem de la zona del gimnàs. L'aula de plàstica també rebrà millores amb la substitució dels materials que s'han malmès.

El pressupost d'aquestes actuacions és de 59.998,08 euros.

Jardineria, lampisteria i treballs de paleta

Aquests treballs s'efectuaran a l'entorn de l'edifici del CEIP Anxaneta. En concret es crearan tres escossells a la plaça de l'Havana on es plantaran tres plataners.

Les dues terrasses que existeixen en la banda est i oest del CEIP Anxaneta es faran transitables per poder portar a terme activitats. A la zona del pati, es crearan zones diferenciades de joc i a la pista d'esports es col·locarà una font amb dues aixetes, situades a diferents alçades.

El pressupost d'aquestes millores és de 58.334,88 euros.

Pintura i aïllament acústic

Els treballs de pintura han de millorar l'estat de les parets de la planta baixa de l'edifici on hi ha humitats després de l'entrada d'aigua que es va produir l'estiu passat. També s'ha de repintar la pista esportiva on s'acumula aigua al matins hivernals de forma que no es pot practicar esports durant les primeres hores lectives. Per aquest motiu, es repintarà el marcatge d'una camp de mini handbol, de 20 x 13, així com un nou marcatge d'una pista de handbol de mides 38 x 18.

El pressupost de pintura és de 8.652,67 euros.

El gimnàs, l'aula de música i el menjador són els espais que s'aïllaran durant aquest estiu perquè s'ha detectat que hi ha un efecte de reverberació que és un conjunt de reflexions successives de les ones sonores que produeixen un fenomen de persistència del so. En el gimnàs i en l'aula de música s'ha optat per instal·lar uns cilindres fono absorbents que milloraran el confort acústic d'aquetes sales. En el cas del menjador, la solució adoptada ha estat la d'instal·lar unes pantalles absorbents verticals que són de fàcil neteja.

0 comentarios: