jueves, 27 de mayo de 2010

La Riera 48 - Bis: Obsesión



CiU denuncia que el PSC s’apropia de la imatge institucional de l’Ajuntament

22.04.2010 - http://www.ciu.cat

Aquest matí, el president de CiU a Mataró, Joan Mora, ha presentat en roda de premsa la proposta de resolució que el seu grup portarà al proper Ple per demanar que es recuperi la imatge institucional que l’Ajuntament va aprovar el 2001.

El 20 de desembre de 2001 es va presentar l’actual imatge corporativa de l'Ajuntament de Mataró, que implicava el canvi del logotip i la introducció del blau i el gris com a colors institucionals.

El canvi d'imatge es va vendre com una iniciativa destinada a impulsar la modernització de l'administració pública i a apostar per la qualitat dels serveis. El nou logotip, que substituïa el de 1984, justificava les gammes cromàtiques del codi visual en color blau perquè identifiquen Mataró amb una ciutat oberta al mar.

Un dels trets més significatius de la nova imatge de l'Ajuntament, era que englobava i unificava els organismes autònoms i, per tant, feia desaparèixer la simbologia pròpia i diversa que cadascun havia anat desenvolupant al llarg dels anys.

La imatge corporativa, impulsada per la Secció d'Imatge de l'Ajuntament de Mataró i realitzada tècnicament per l'empresa Lamosca, inclou dos amplis documents: el manual d'identitat corporativa i el manual d'estil. En ells es troben convenientment catalogats tots els detalls que afecten a les diferents aplicacions de la imatge: papereria, cartells, elements de senyalització d'edificis municipals i indicació interna, uniformes dels conserges o la brigada municipal, etc. De forma que no hi ha cap mena de dubte sobre la seva interpretació.


Avui, en roda de premsa, el líder de CiU a Mataró, Joan Mora, ha demostrat, acompanyat de les corresponents imatges, com cada vegada són més els exemples que demostren que el PSC va acostant i confonent la imatge institucional a la seva imatge corporativa com a partit. Mora ha denunciat aquest comportament que, ha dit, traspassa el límit de l’elegància política, i ha demanat que es respecti la imatge institucional de l’Ajuntament tal com la defineix l’actual manual d’estil, aprovat el 2001.

Per altra banda, Mora també ha explicat que Mataró no és un cas aïllat al nostre país, atès que un informe, al qual va tenir accés La Vanguardia (segons publicava aquest diari el 3 d’octubre de 2009), i que està entre els que van costar a les arques públiques més de 12.000 euros, afirma que la gran “C” pintada en vermell "a nivell estètic" és percebut com "una cosa dinàmica, moderna, original i fàcilment reconeixible ".

Mentrestant, "a nivell conceptual", l'estudi destaca que la campanya amb el logotip de la “C” majúscula "remet a Catalunya" i té punts de connexió simbòlics amb "la senyera, el Govern i el PSC". Un vincle entre la institució i el partit que ja va ser denunciat en el seu moment pels partits de l'oposició, que fins i tot van presentar iniciatives parlamentàries sobre la campanya.

Convergència i Unió creu que aquesta situació no pot durar més temps i, a més de denunciar-la, presentarà al proper Ple Municipal una proposta de resolució per tal que s’ordeni a tots els departaments, serveis i seccions, així com a la totalitat d’organismes autònoms municipals, que a partir d’ara s’apliqui de forma correcte el Manual d’Estil aprovat i presentat el 2001, l’únic que té vigent la nostra institució i, alhora, que també es retiri qualsevol material de papereria, cartell, element de senyalització d'edificis municipals, indicació interna, etc, que no compleixi amb el Manual d’Estil d’aquest Ajuntament i sigui substituït pel model correcte.Finalment, el cap del Grup Municipal de CiU s’ha preguntat que pensen els socis de govern davant d’aquesta apropiació evident de la imatge institucional per part del grup majoritari, la qual, segons Mora, respon a un final de cicle i és una mostra de decadència. És per això que espera rebre el suport suficient per tal que la proposta tiri endavant i s’esmeni el que fina ara s’ha estat fent malament.

... ... ...

Hoy, otro capítulo más,

de:

La Riera 48 - Bis

(donde con humor todo es posible...)

Que sí es cierto, que no, que exageran quienes lo afirman, no se la verdad. Yo me he dado una vuelta, y son varias las que doy por la web del Ajuntament habitualmente y todo lo relacionado, y colores, colorines, hay variados en diversos temas.

Y sí hay rojos, y sí como afirma CIU algunas "casualidades". Recuerdo como hace muchos meses aquí en cabezones ya estábamos con la mosca detrás de la oreja, con el color de la Llei de Barris que colocó la Generalitat, y luego los de aquí en la de Rocafonda.

En fin, que yo soy de la idea y lo afirmo, que aquí, como en todos los sitios y de todos los idearios, hasta el más tonto hace relojes, es decir, que algo debe haber. De hecho son varias las denuncias en varios ámbitos, no solo aqui en esta ciudad.

Aunque otra cosa es: la obsesión...

Sobrenatural

* foto Original: http://www.capgros.com

Napoleón Bonaparte (apodado en su tiempo por: "El petit Cabró“)

0 comentarios: