jueves, 4 de febrero de 2010

La Riera 48 - Bis: Ir de Museos, sin salir de casa...



Les renovacions afectaran l’entrada de l’edifici de Can Serra i la museografia de l’equipament per adaptar-la als nous hàbits culturals i comunicatius

per V. B. fotos Arxiu
www.capgros.com

Can Serra, que acull la seu principal del Museu de Mataró, tancarà les seves portes al públic durant tot un any per renovar les seves instal·lacions. Les reformes, finançades pel Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL), suposaran una inversió de més de 360.000 euros.

En concret, es reformarà l’entrada del Museu i les sales d’exposicions de la primera i la segona planta de l’edifici. L’objectiu és generar una nova museografia adaptada als temps actuals i als nous hàbits culturals i comunicatius, que resulti més atractiva per als visitants. Per aconseguir-ho, s’implantaran elements com ara plafons explicatius, vitrines, espais interactius amb textos, fotografies i plànols dels espais i projectes objecte d’anàlisi, maquetes i recursos audiovisuals de contextualització.


La penyora a pagar per realitzar totes aquestes millores serà tancar les portes del Museu durant tot un any, amb la qual cosa també s’inhabilita durant tot aquest temps l’espai d’exposicions temporals de la primera planta. Aquest és el segon equipament cultural de la ciutat que haurà de tancar portes durant una llarga temporada a causa de les obres promogudes pel Fons Zapatero, precedit pel teatre Monumental, en reformes des del mes de setembre passat.

En tot cas, la renovació no afectarà la realització de les activitats paral·leles del Museu a Ca l’Arenas i a Can Palauet. Malgrat les obres, l’edifici de Can Serra es mantindrà obert per a tasques com els serveis tècnics d’atenció als investigadors, consulta de la col·lecció o inventaris.
L'IMAC ha aprofitat els diners del FEOSL per avançar feina en la modernització del discurs museogràfic del Museu de Mataró, tot i que en realitat li queden pocs anys de vida a Can Serra, a la plaça de l'Ajuntament. L'objectiu és tenir enllestida aquesta remodelació abans d'afrontar el trasllat a l'antiga fàbrica de Can Marfà, que tindrà lloc en una fase posterior a la instal·lació en aquest edifici del Museu del Gènere de Punt.

... ... ...

Hoy, otro capítulo más,

de:

La Riera 48 - Bis

(donde todo, es posible...)

Ir de Museos, sin salir de casa...

... ... ...

Napoleón Bonaparte (apodado en su tiempo por: “El petit Cabró”)

0 comentarios: