jueves, 28 de enero de 2010

La Riera 48 - Bis: The "Baseline"



La fusió entrarà en vigor el proper mes de gener amb cares de les dues televisions
Albert R. Dot/Fotos: Àlex Gomàdimarts, 29 setembre 2009

A partir del proper mes de gener, Mataró passarà a tenir un únic canal de televisió. Televisió de Mataró (TVM) i Maresme Digital Televisió (MDTV) uniran en els propers mesos els seus projectes comunicatius de cara a crear una única televisió pública que informi sobre la ciutat i la comarca. La notícia de la fusió, una possibilitat que sempre s’havia contemplat, s’ha fet pública avui dimarts 29 en una roda de premsa que han realitzat l’alcalde, Joan Antoni Baron, i el director de Televisió de Mataró, Jaume Puig, al Centre Cívic de Pla d’en Boet, on es troben els platós de MDTV.


“Fa dos anys el panorama era molt diferent i es veia possible la convivència dels dos canals”, ha explicat Baron sobre el motiu del canvi d’opinió i canvi de forma de la televisió municipal. L’alcalde, corroborat més tard per les paraules de Puig, ha reconegut que la situació ha canviat i que “s’ha de ser possibilista”. Així, des dels òrgans directius de les dues televisions es veu un projecte, segons Baron, “més viable si treballem plegats”. D’aquesta manera, per evitar la desaparició d’alguna de les dues televisions –opció molt possible segons les paraules negatives de Puig definint la situació de la seva televisió-, s’ha optat per una unió dels projectes comunicatius.


Però aquesta “fusió” què significa exactament?

El nou projecte estrenarà nom i imatge corporativa i el seu centre de producció serà, progressivament, traslladat als estudis de Pla d’en Boet, malgrat es mantindran els platós de Can Marfà per a la realització de programes amb un format més gran. La posada en funcionament s’espera per després de Reis amb cares conegudes dels dos canals, però “amb l’experiència i la cartera de clients” de Televisió de Mataró.

“Tenim un esperit i una manera de fer que haurem d’adaptar”, va explicar Jaume Puig.

“La nostra espina dorsal apareixerà en el nou canal”, va afegir. La nova televisió seguirà comptant, a més, amb la col·laboració desinteressada d’entitats de la ciutat en la realització de programes temàtics.

"Hi haurà acomiadaments"

La vessant personal de la fusió la trobem aquests dies en els treballadors d’ambdues televisions. Tan a Can Marchal, seu de Televisió de Mataró, com al Centre Cívic de Pla d’en Boet, on estan els platós de Maresme Digital TV, hi ha preocupació pels passadissos. La fusió s’ha fet pública aquesta mateixa setmana però els seus treballadors tampoc han sabut amb gaire més antel·lació la notícia. La gran quantitat de preguntes a l’aire i sense resposta van provocar, fins i tot, que alguns dels treballadors de Maresme Digital aprofitessin que la roda de premsa tenia lloc “a casa” per assistir-hi com a públic i així intentar aconseguir aclarir una mica el seu futur laboral.

“Evidentment es perdran llocs de treball”. Així de clar va respondre Joan Antoni Baron a una de les preguntes dels periodistes presents a la sala. Baron també va explicar que a hores d’ara encara no està clara la plantilla ja que en els propers mesos, fins la posada en funcionament del nou canal al gener, es treballarà “poc a poc i amb bona lletra” per crear l’organigrama amb el personal necessari.

En aquest sentit, Baron va donar molta importància a la diferenciació entre “les cares” i l’experiència de TVM i “la tècnica” de MDTV. Així mateix, la productora Lavínia, que fins ara tenia la concessió del canal digital i que, per tant, era la que tenia contractats els periodites de la cadena, deixa de tenir aquesta concessió el proper 31 d’octubre i no renova.

Procurar la viabilitat d’una televisió pública

El Consorci Digital Mataró-Maresme deixarà de subcontractar a l’empresa Mataró Audiovisual, fins ara encarregada de la gestió de Maresme Digital TV. En el seu lloc, el Consorci crearà una societat limitada amb capital públic aportat pels ajuntaments –amb unes aportacions que seran d’un 10% menys- per gestionar el nou canal. El que es pretén amb la creació del nou canal és, en paraules de Joan Antoni Baron, “procurar la viabilitat d’una televisió pública i de servei públic” a l’hora que es vol garantir, també, la línia d’independència informativa duta a terme fins ara per l’equip de Televisió de Mataró. “Una condició indispensable és assegurar la línia de treball, qualitat informativa, rigor i independència informativa”, ha explicat Baron.


Pel que fa als detalls de la transició de dos canals diferents a un de sol, els moviments del Consorci i Televisió de Mataró estaran molt condicionats per òrgans de control com el Consell de l’Audiovisual de Catalunya. El CAC haurà d’autoritzar, per exemple, que el nou canal pugui emetre per les antigues freqüències de TVM i MDTV simultàniament durant un temps. “Aquesta és la voluntat per, així, acostumar els espectadors dels dos canals”, segons Baron.


En aquest sentit, el nou canal hereta, segons l’últim Baròmetre de la Comunicació, els 24.000 espectadors de TVM i els 6.000 de MDTV


... ... ..


Hoy, otro capítulo más,

de:

La Riera 48 - Bis

(donde todo, es posible...)

Cuanto es de importante en la gestión de una Empresa, en el Márketing, en todo cuanto la rodea, el concepto: The Baseline. Y en esta fusión, no iba a ser menos, no.

The "Baseline"


Napoleón Bonaparte (apodado en su tiempo por: “El petit Cabró”)

0 comentarios: