viernes, 18 de enero de 2008

alea jacta est

Aquí, el comunicado que hemos recibido de la Plataforma Can Fàfregas:

Publiquem el comunicat que hem enviat a tota la premsa i mitjans de comunicació.

Avui dijous dia 17 de gener del 2008, la Plataforma Salvem Can Fàbregas i de Caralt ha entrat al registre de l’Ajuntament la informació perquè s’estudiï la relació de parentiu entre un destacat membre del govern municipal i alguns accionistes de la societat propietària de Naves Biada S. A.

L’esmentada societat fou propietària de la finca on està ubicada la fàbrica Fàbregas i de Caralt, fins el dia 17 d’abril del 2007, just després de l’adjudicació a “El Corte Inglés”.

salvemcanfabregas@gmail.com

... ... ...

Aquí un documento que clarifica detalles de Can Fàbregas i de Caralt y aquí, otro,

En este otro link del Blog personal de Joan Mora (C.I.U.), se puede ver, el escrito entrado en el Ajuntament, por parte de la Plataforma Can Fàbregas. En este caso, dirigido a este grupo Municipal.

Napoleón Bonaparte (apodado en su tiempo por: “El petit Cabró”).


5 comentarios:

Unknown dijo...

Puntualitzacions:

si mirem el primer PDF que has penjat (la fitxa del catàleg) podem veure el següent:

Qui sigui, urbanisme, pumsa... ves a saber qui, ha modificat la fitxa:

On a la fitxa original posava màxima protecció A, ara posa protecció H (valor documental)...

el que no han actualitzat:
- és la data de construcció, continua posant 1920, quan ja se sap que es de 1879.
- el nom de l'arquitecte: Ignasi Caballoll.


Quina ignorància i quina manera de conformar la realitat al seu gust (ho diem pel canvi de A a H. Que no havíem quedat que la votació del consell del patrimoni s'havia de repetir i per tant: ESTÀ CATALOGADA??? un bé amb categoria H (que significa reportatge fotogràfic) s'ha de TRASLLADAR?

Qui ho entengui, que ho expliqui. Aquests retocs ja s'assemblen als que feien a la unió soviètica quan eliminaven els opositors del règim de les fotos oficials.


DENOMINACIÓ: Fàbrica Fàbregas i de Caralt RÚSTICA: DADES CADASTRALS (CTR)
EMPLAÇAMENT: C. Biada, 15 REF. CADASTRAL:
BARRI: Eixample PROPIETARI:
ÈPOCA: 1920 aprox.
ESTIL:
AUTOR:
ÚS: Industrial
PLANEJAMENT VIGENT
Pla de millora urbana PMU-01D Ronda Barceló/Illa Fàbregas i
de Caralt URBANA: DADES CADASTRALS (CTU)
REF. CADASTRAL: 3288549
NIVELL DE PROTECCIÓ (PLA ESPECIAL) VALOR CADASTRAL: 996.988,10 €
Protecció H CODI SIG: 010501001
Protecció documental

Napoleón Bonaparte dijo...

No se, en todo caso he linkado estos documentos por que reflejaban algunos detalles de la fábrica. Quizás se debe determinar la fecha de estos documentos. Iba a publicar otro, pero no he estimado oportuno hacerlo, de momento al no estar muy, seguro de algunos detalles. Cuando esté, seguro igual, lo publicamos.

Un saludo

Napoleón Bonaparte dijo...

Una vez consultados los datos públicos del Registro Mercantil, no dejan de ser curiosos, algunos nombres. Pero dudo que sea determinante.

Un saludo

Anónimo dijo...

Gràcies per la informació i els liks que facilites.

La cosa fa pudor .... una miqueta més que l'altre dia , quan escrivia el darrer comentari en aquest bloc.

Políticament, les declaracions _ i els silencis_ del sr. Bassas em semblen impresentables.

Realment, els polítics administren la informació quan i com els dona la gana.
" Información es poder".
Aquesta vegada però...la cosa s'embolica de debó...em sembla !

Jokin

Anónimo dijo...

"La suerte está echada"
M'ha arribat aquesta nota de premsa de CiU


"CiU demana el cessament del regidor d’Urbanisme per irregularitats polítiques i administratives durant el procés de compra dels terrenys de la zona de Can Fàbregas

Mora demana que el govern actuï amb transparència i insta a l’alcalde a iniciar el pertinent procediment de revisió, per tal de decretar la nul·litat de Ple Dret d’aquells acords de l’antiga fàbrica en els que el regidor socialista hagi tingut relació.

La normativa vigent obliga als membres del consistori abstenir-se de participar en deliberacions, votacions, decisions i execucions de tot tipus d’assumptes quan es doni un grau de parentiu regulat en llei en funció de cada supòsit.

Segons la documentació que ha fet arribar la Plataforma Salvem Can Fabregras al grup de CiU, i que afecta al Regidor i membre del Govern Ramon Bassas, l’esmentat regidor és nebot dels administradors i socis de la Societat Naves Biada S. A. Els socis de l’empresa Jesús Segura Pou i Juan Segura Pou, són parents del regidor i eren propietaris de mes del 50 % dels terrenys de l‘anomenada Illa de Fàbregas i Caralt. A la visat de la informació, l’esmentat regidor ha pogut incórrer en Responsabilitats, no solament de caire Polític, també administratives.

Encara que no hi hagués relació directe entre l’actuació dels socis i la venda de terrenys i els plans Urbanístics de la societat esmentada, el regidor està obligat a excusar-se de qualsevol acord o decisió que tingués relació directe o indirecte. Tal com s’ha esmentat s’entén que tots els acords relacionats amb l’illa de Can Fàbregas són nuls de ple dret sempre que en els mateixos hagi intervingut en la seva decisió el Regidor Sr. Ramon Bassa i Segura, tal i com preceptua l’Ordenament Jurídic Estatal i la normativa Autonòmica relacionada.

En una roda de premsa realitzada aquest mateix matí, Joan Mora ha demanat la destitució del regidor d’Urbanisme, Ramon Bassas i ha declarat que “aquest és un fet molt greu. Per moralitat política, el regidor Bassas no pot estar ni un dia més al front de les seves obligacions polítiques, ni com a regidor. En ordre d’aquesta transparència que tots els ciutadans ens mereixem, un fet d’aquestes característiques no es pot tornar a repetir”. La regidora de CiU, Isabel Martínez, també ha demanat que l’alcalde procedeixi a instar el pertinent procediment de revisió per tal de decretar la nul·litat de Ple Dret de tots els acords i actes resolutius en els quals hagi intervingut el Regidor Ramon Bassas.

Convergència i Unió preguntarà al proper Ple de febrer si l’alcalde tenia coneixement d’aquesta situació.

Vídeo: "Mora demana la destitució del regidor Ramon Bassas"

Document presentat al registre denunciant els fets i demanant la destitució del regidor d'Urbanisme en PDF.

Convergència i Unió

Mataró 18.01.08 "